VSR jaarcongres: call for papers en pop-up museum

(For English see below)

 

Oproep voor bijdragen VSR Jaarcongres, Groningen 11-12 januari 2018

Beste medeleden van de VSR en andere geïnteresseerden,

Op donderdag 11 en vrijdag 12 januari a.s. zal het VSR Jaarcongres plaatsvinden in Het Kasteel, in het bruisende centrum van Groningen. Wij nodigen jullie van harte uit om ook dit jaar weer een actieve bijdrage te leveren aan het VSR Jaarcongres.
Workshops, presentaties, enz

Wil je een workshop organiseren? Of wil je een paper presenteren? Of misschien heb je wel een ander idee (bijvoorbeeld een ‘author meets reader’ panel of een workshop over nieuwe initiatieven in het onderwijs, enz)? Laat het ons weten!
Belangstellenden kunnen tot 15 oktober voorstellen voor het Jaarcongres (workshops, presentaties, enz) mailen naar Heleen Weyers (h.a.m.weyers@rug.nl) of Paulien de Winter (p.de.winter@rug.nl). Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Pop-up museum: “Recht in context met 25 objecten”.

Wij zijn van plan om een pop-up museum in te richten met objecten die een nieuw licht werpen op de wisselwerking tussen recht en samenleving. Iedereen wordt uitgenodigd om a.d.h.v. een object iets te vertellen over zijn/haar onderzoek. Ons voornemen is om alle objecten vervolgens te verzamelen en (virtueel) te exposeren. Op die manier krijgen we een origineel en actueel beeld van ons vakgebied.

Wij nodigen iedereen uit om een object aan te dragen voor het pop-up museum. Dit kan van alles zijn: bijvoorbeeld een krantenknipsel, een kunstwerk, een filmfragment of een souvenir van je veldwerk, enz. Alles kan! (zowel fysieke objecten als verwijzingen naar objecten op het Internet) Heb je een object voor ons museum; en wil je met dit object ook een korte presentatie geven over je onderzoek? Laat het ons weten!

Kijk voor meer inspiratie ook eens naar eerdere pop-up museums van bijvoorbeeld de SLSA, het British Museum of de Volkskrant.

SLSA
British Museum
de Volkskrant

Belangstellenden kunnen tot 15 oktober hun voorstellen voor het pop-up museum mailen naar: Marc Hertogh (m.l.m.hertogh@rug.nl). Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wij zien met veel belangstelling uit naar al jullie voorstellen en ideeën. In november hopen we het voorlopige programma bekend te kunnen maken. We zullen jullie dan ook verder informeren over alle praktische zaken rond het VSR Jaarcongres (aanmelding, diner, hotel, enz.).

 

Groeten uit Groningen!

Heleen Weyers
Paulien de Winter
Marc Hertogh

 

 

Call for contributions VSR Annual Conference, Groningen 11-12 January 2018

The organisers of the VSR Annual Conference 2018, to be held at Het Kasteel in Groningen from 11-12 January, invite members and other colleagues to submit proposals for the forthcoming conference, Workshops, papers, etc.

We welcome all your suggestions for workshops, papers and other panels (i.e. author-meets- reader panels or panels about teaching). Proposals should be sent to Heleen Weyers (h.a.m.weyers@rug.nl) or Paulien de Winter (p.de.winter@rug.nl) before 15 October.

We will contact you as soon as possible.

Pop-up museum: “Law in context with 25 objects”

We also plan to organize a pop-up museum. Everyone is invited to give a short presentation about his/her work, using an object which refers to the interplay between law and society. Objects may include a newspaper article, a piece of art, a movie clip, a souvenir from your fieldwork, etc. Anything goes! (both physical objects and references to objects on the Internet)

Would you like to suggest an object, and would you like to give a short presentation about your work, please let us know!

For more inspiration, check out these earlier examples from the SLSA, the British Museum or de Volkskrant.

SLSA
British Museum
de Volkskrant

Proposals should be sent to Marc Hertogh (m.l.m.hertogh@rug.nl) before 15 October.
We will contact you as soon as possible.

We look forward to all your ideas and suggestions. We hope to publish a preliminary program in November. In November we will also send you more information about the practicalities of the VSR conference (registration, dinner, hotel, etc).

Greetings from Groningen!

Heleen Weyers
Paulien de Winter
Marc Hertogh

Advertenties
%d bloggers liken dit: