Blog Koers Recht der Werkelijkheid

Workshop: RdW koers

(19 januari 2017, VSR-jaarvergadering Rotterdam, 16-17.15 u.)

Op dit blog zijn documenten te vinden waarin opvattingen over de koers van Recht der Werkelijkheid te vinden zijn.  Daaronder teksten die reeds zijn gepubliceerd, maar ook opvattingen die speciaal met het oog op de meningsvorming in de Workshop zijn geformuleerd.

Ieder is van harte uitgenodigd om bijdragen aan deze blog te leveren.

-John Griffiths: Ideeën over RdW

-Marc Hertogh, ‘Cracks in the MIrror’, in: Recht der Werkelijkheid 2015 1

-Peter Mascini, ‘Waarheen leidt de weg’? (Redactioneel), Recht der Werkelijkheid 2016 2

cracks_in_the_mirror

waarheen-leidt-de-weg

 

Advertenties

Eén reactie

 1. TA

  Beste VSR,

  Ik zal zeer waarsch. niet aanwezig zijn. Wel heb ik (o.m. als lid van de allereerste redactie!) enkele ideeen over RdW. Ik heb jaren geleden – toen R&K ter ziele ging – gepleit voor een fusie van de twee: een rechtssociologische (d.w.z. sociologisch/empirisch) en rechtspolitiek blad. M.i. zou het een korte productie-tijd (dus geen topzware
  beoordelingscircus) en een beetje informeel karakter moeten hebben – absoluut niet spiegelen aan bladen met kapsones zoals L&SR en JL&S – en minstens 2-talig (NL/E) moeten zijn, zonder dat dingen vertaald moeten worden in steenkolen engels. Functie vooral communicatief over nieuwe
  (empirische) bevindingen, theoretische ideeen in ontwikkeling, vooral empirisch-gefundeerde kritiek. Distributie via internet (pdf), niet op papier. Verantwoordelijkheid voor het – na redactionele ingrepen – leveren van “camera-ready” copij (pdf) volgens een vast formaat ligt bij de auteur. Kleine redactie die in staat is (qua positie in het vak) en durft snelle beslissingen en de verantwoordelijkheid daarvoor te nemen.
  Publicatie in het blad zou niet in de weg moeten staan van latere publicatie in een hoog-status internationaal blad. De zeer beperkte productie-kosten van zo’n blad zou gedragen moeten worden door de VSR zelf en de instellingen waar de redactieleden werkzaam zijn.

  Zo’n blad zou een uniek bezit zijn, hetgeen niet gezegd kan worden van RdW, die het gewoon aflegt op een niet-level playing field.

  M.v.g.,

  John Griffiths

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: