9 februari 2017, Openbare les Quirine Eijkman: Toegang tot het recht gaat global

Ter gelegenheid van de benoeming van mr. dr. Quirine Eijkman tot lector Toegang tot het Recht, nodigen wij je graag uit om op donderdag 9 februari 2017 aanwezig te zijn bij de openbare les van de nieuwe lector. Het thema van de openbare les is ‘Toegang tot recht gaat global’.

Quirine Eijkman

Toegang tot het recht is het kenmerk van een rechtvaardige samenleving. In Nederland gaat het verder dan toegang tot de rechter. Juist beïnvloed door globale ontwikkelingen vindt conflictbeslechting plaats daar waar het conflict is: in de wijk, online of op het werk. Ook vereist de participatiesamenleving dat elke burger juridisch zelfredzaam wordt. Echter een vraag blijft hoe het recht nu in de praktijk werkt? En wat dit betekent voor de bescherming van mensenrechten op lokaal niveau of in cyberspace? Mr. dr. Quirine Eijkman gaat daarom in haar openbare les in op hoe rechtssociologisch onderzoek bijdraagt aan sociale innovatie en praktijkgericht onderwijs voor juridische en sociale professionals 3.0.

Programma
14.30 – 15.00 uur Inloop
15.00 – 15.10 uur Opening en uitreiking Lectorenpenning dr. ir. Anton Franken MBA, lid College van Bestuur
15.10 – 15.35 uur Openbare Les
15.35 – 15.50 uur Co-referaat mr. Adriana van Dooijeweert, voorzitter College voor de Rechten van de Mens
15.50 – 15.55 uur Afsluiting
15.55 – 17.30 uur Receptie

Locatie: Hogeschool Utrecht, Padualaan 101, Utrecht

Meld je aan via dit formulier.

Advertenties
%d bloggers liken dit: