Vacature RU: Postdoc onderzoeker ‘Transnational Care Arrangements’

Postdoc onderzoeker ‘Transnational Care Arrangements’ (0,8 fte)
Reageer uiterlijk op: 15-03-2016

Werkzaamheden
Voor het internationale onderzoeksproject ‘Emergence and Significance of TransNational Care Arrangements (ESTRANCA)’ zoeken we een postdoc onderzoeker, die een groot deel van het Nederlandse deelproject zal uitvoeren.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met onderzoekers van de Johannes Gutenberg Universität Mainz. Het Nederlandse deelproject wordt gesubsidieerd door NWO in het kader van het programma Open Research Area (ORA). Het project duurt drie jaar. Het onderzoeksvoorstel is op aanvraag beschikbaar.

Het onderzoek is internationaal vergelijkend en richt zich op de opkomst en betekenis van transnationale arrangementen in de langdurige zorg voor met name ouderen in Nederland en Duitsland. Een centrale vraag betreft de rol van (veranderingen in) wetgeving, tradities en beleid op het gebied van langdurige zorg bij de ontwikkeling van transnationale arrangementen. Om deze vraag te beantwoorden wordt onderzoek gedaan op verschillende (micro, meso en macro) niveaus. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verschillende onderzoeksmethoden. Kwalitatieve interviews met individuen en families die gebruik maken van transnationale arrangementen vormen een belangrijk onderdeel van het onderzoek. Beide landenteams doen vooral onderzoek in eigen land, maar werken daarbij nauw samen.

Als postdoc onderzoeker verricht u binnen dit project zelfstandig empirisch onderzoek, zorgt u voor een goede afstemming met het Duitse team en organiseert u seminars en workshops. U rapporteert over de onderzoeksbevindingen in internationale wetenschappelijke tijdschriften, publicaties en presentaties gericht op een breder publiek.

Zie voor meer info de website van de Radboud Universiteit.

Advertenties
%d bloggers liken dit: