Maartje van der Woude Hoogleraar Rechtssociologie in Leiden

Maartje van der Woude is per 1 januari benoemd tot hoogleraar Rechtssociologie en gaat zich richten op de empirische bestudering van de wisselwerking tussen recht en samenleving.

Als hoogleraar Rechtssociologie zal Maartje van der Woude werkzaam zijn aan het Van Vollenhoven Instituut, dat deel uitmaakt van het Instituut Metajuridica. Het betreft een facultaire leerstoel voor twee dagen in de week. Voor de overige dagen blijft zij als universitair hoofddocent Straf-en Strafprocesrecht verbonden aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie. Op 16 december 2016 om 16.00 uur aanvaardt zij haar benoeming officieel met het uitspreken van haar oratie.

Lees verder op deze website en op deze website.

Advertenties
%d bloggers liken dit: