Vacature Lector Toegang tot Recht Hogeschool Utrecht

Wordt u lector in een eigen onderzoeksprogramma gericht op een verbeterde toegang tot het recht in Nederland?

De Faculteit Maatschappij & Recht van de Hogeschool Utrecht wil bijdragen aan een open, rechtvaardige en duurzame samenleving waarin iedereen vanuit zijn eigen kracht en mogelijkheden meedoet en meetelt (missie) door zich te ontwikkelen naar een University of Applied Sciences vanuit het concept van Leven Lang Leren in sterke verbinding met de regio (visie).
Toegang tot het recht is een fundamenteel mensenrecht waar wij ons graag hard voor maken. In de maatschappij is een ontwikkeling gaande waarin participatie een steeds belangrijker doel wordt. Dit stelt eisen aan burgers als ook aan de (publieke) dienstverlening aan – en voorzieningen voor – deze burgers. Participatie kan niet los gezien worden van mogelijkheden voor mensen om hun rechten te verwezenlijken. Wie zijn rechten niet goed kan verwezenlijken wordt beperkt in het vorm geven aan het eigen leven. Ter versterking van (het onderzoek naar) de toegang tot het recht heeft Hogeschool Utrecht recent een lectoraat Toegang tot Recht opgericht binnen het Kenniscentrum Sociale Innovatie. Dit biedt een mooie kans voor een lector Recht die vorm en invulling weet te geven aan het onderzoek naar de praktische innovaties om de toegang tot het recht te verbeteren.

Solliciteren voor 7 mei 2015.

Meer informatie op de website van Intermediair.

Advertenties
%d bloggers liken dit: