Willem Witteveen overleden

Al snel na het neerstorten van MH17 bleek dat een vooraanstaand lid van de academische gemeenschap en VSR lid samen met zijn vrouw en dochter tot de slachtoffers behoren: Willem Witteveen. Hun afschuwelijke dood heeft ons diep geraakt. Willem onderhield zeer goede contacten met velen van ons en publiceerde ook in Recht der Werkelijkheid. Centraal in het werk van Willem stond de interdisciplinaire bestudering van het recht. Bij zijn wetenschapsbeoefening heeft hij veel geëxperimenteerd en grenzen verlegd. Hij was een erudiete en kritische collega. Hij combineerde zijn vele talenten als wetenschapper, politicus en kunstenaar en stelde deze in dienst van recht en maatschappij.  We hebben verdriet vanwege zijn overlijden en zijn gelukkig dat we hem onder ons hebben gehad. Wij wensen iedereen veel sterkte toe bij het verwerken van zijn verlies.
 
Het VSR bestuur
Advertenties
%d bloggers liken dit: