28 oktober: studiemiddag VSR en VWR over Europa

Op maandag 28 oktober van 14-17 uur zal in Utrecht (Achter Sint Pieter 200) een gezamenlijke studiemiddag plaatsvinden van de beroepsverenigingen voor rechtssociologen/antropologen (VSR) en voor rechtsfilosofen (VWR). Als thema voor de bijeenkomst is gekozen de legitimiteit van normen en instituties in de meerlagige en pluriforme Europese rechtsorde.

In de eerste sessie zal Sanne Taekema een rechtsfilosofische presentatie geven over de pluraliteit van normen in de Europese context, gevolgd door 3 korte reacties van referenten en discussie. In tweede sessie spreekt Wibo van Rossum vanuit een rechtssociologisch perspectief over het vertrouwen van burgers in de Europese instituties, eveneens gevolgd door referenten en discussies.

Door rechtssociologen op rechtsfilosofen te laten reageren en vice versa zal duidelijker worden welke inzichten de rechtsfilosofische en rechtssociologische perspectieven op dit thema bieden, op welke punten zij elkaar aanvullen, en waar zij hun begrenzingen hebben. Bijgevoegd is het volledige programma van de bijeenkomst, inclusief locatie en tijdstippen.

VSR-VWR studiemiddag Legitimiteit Europa programma_definitief-1

U bent van harte welkom!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatoren: Elaine Mak (mak@law.eur.nl) of Nienke Doornbos (n.doornbos@uva.nl).

 

Zie hier voor de foto’s die gemaakt zijn.

Advertenties
%d bloggers liken dit: